Pasta till lunch




Vad skulle vi ta oss till utan pasta?
Den är både god, förmånlig, snabb och man kan fixa pasta i tusentals olika smaker. 

Idag var det räkor som gällde. Och serverar du pasta med skaldjur får du en riktigt elegant maträtt. 






RÄK- OCH VITLÖKSPASTA
6 portioner

3 msk smör
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
½ röd paprika
1 msk tomatpuré
1 msk chiliketchup
1½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
c 350 g skalade räkor
½ dl hackad persiolja
salt och svartpeppar

Stek hackad vitlök och fint tärnad paprika i smör och olja i en kastrull.  Tillsätt vin, tomatpuré och chiliketchup. Koka c 7 minuter. Under tiden vispar du (eller skakar den i burken) grädde så den blir lite, lite tjock. Häll sedan grädden i kastrullen. Salta och peppra. Tillsätt sist räkorna och persiljan. Koka igen c 1-2 minuter. Servera med spagetti och färskt bröd. 






Nu blir det en skön lördagskväll ... jag ska nämligen chilla hårt i soffan! 



KRAM 








Kommentarer

Populära inlägg