1 maj




Äntligen vår väder och äntligen maj månad. 

Och enligt gammal tradition  ...  från 19 år bakåt ....firas dagen med en 1 maj lunch och bubbel i gott sällskap. 

 




Kameran riggades upp ... för en gruppbild är ett måste. 
Huvudbonaderna är en ny tradition som kom till ifjol då samma gäng skålade in 1 maj i Köpenhamn. 






Finland 100 år ... så dukningen var i blått och vitt.
Pärlhyacinterna fick pryda bordet ... och bara vi har vardag och festen är över ska dom få flytta ut i trädgården. 

 




Och enligt tradition tar alla par med sig något gott till buffébordet. Ett av mina bidrag var små ostpajer som jag dekorerat med rucola och lufttorkad skinka. 




 
 
Desserten bestod av maräng. Enkelt och gott. Och extra festligt blir det då alla får en egen liten tårta.
 
 
 
SMÅ MARÄNG TÅRTOR
8-10 st
 
6 äggvitor
3 dl socker
 
Sätt ugnen på 100 grader. Rita upp 8-10 stycken cirklar på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna. Tillsätt strösockret, lite i taget och fortsätt vispa tills sockret löst upp sig helt och du har en fast maräng. Sprita eller fördela med sked marängen på bakplåtspapperet. Grädda i ugnen i 80-90 minuter mitt i ugnen. Känn på bottnarna att de känns lätta. Stäng av ugnen och öppna luckan och låt bottnarna svalna i ugnen
 
lemon curd
vispad grädde
bär och frukt
 
Bred ut lite lemon curd på marängen, toppa med grädde och dekorera med bär och frukt enligt tycke och smak.





Maj kommer helt säkert att bli kanon! Kalendern är fylld med roliga saker.
20 års fest, morsdag, mini resa med HAN♥, 25 års fest i storstan, semesterdagar och så avlutar vi månaden med att fira vårt gudbarn och HAN♥ jag bor med blir också ett år äldre.

Så inte konstigt att maj hör till mina favoritmånader.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Populära inlägg